A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Водянобалківська загальноосвітня школа І-ІII ступенів Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

Новини

Дата: від до Скинути

Акція "16 днів проти насильства!"

    3 25 листопада по 09 грудня 2022 року в  школі було проведено акцію «16 днів проти насильства». Акція проводилась з метою популяризації правової освіти серед учнівської молоді, привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків. 

20:46 08.12.2022

День вшанування жертв Голодомору

    Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі. Головною причиною голодомору була цілеспрямована злочинна політика більшовицького керівництва.    По всій Україні проходять меморіальні заходи. на школа теж не лишилась осторонь і приєдналась до вшанування пам’яті тих, хто загинув через голод. У 5 - 11 класах класними керівниками були проведені онлайн виховні години за темами «Вогонь скорботи в серці навіки», «Пам'ять не має історії в часі!», «Незгасаюча біль народу»,  «Що я знаю про голодомор».  Учні 9 – 11 класів переглянули документальний фільм «Голодомор. Великий злам» із серії «Невідома Україна». Вчитель історії Лукаш Л.Л. провела уроки історії про масовий голодомор па політичні репресії 1921-1922р, 1932-1933р, 1946-1947р для учнів 7 – 11 класів. Учні нашої школи взяли участь в акції “Запали свічку”, а також вшанували пам’ять померлих під час Голодомору хвилиною мовчання. 

17:55 27.11.2022

День гідності та свободи

     21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня, дев’ять років тому, розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.     Саме тоді Революція гідності докорінно змінила бачення українців, розуміння вибору. І суспільство чітко показало, що прагне європейського шляху.      3 метою утвердження ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності українців, які стали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Українського народу, в нашій школі були проведені  тематичні заходи.      Відбулися круглі онлайн столи на тему: «Герої нашого краю-патріоти України, єдиної суверенної держави», «Герої Небесної сотні», де учні 9 та 10 класів разом з класними керівникоми Шило О.І. та Матюшко О.О. обговорили події Євромайдану. Також було проведено онлайн лекції на тему: «Герої сьогодення», «Подвиг, що непідвладний часу» для учінв 11 класу. Класні керівники 5 - 8 класів  провели патріотично –інформаційні онлайн години «Від Революції Гідності до Країни гідності».      Проведено класну годину вчителем історії Лукаш Л.Л. з ознайомлення з історією героїчної боротьби українського народу за державну незалежність протягом свого історичного шляху «Україна пам’ятає. Ціна Незалежності» та «хвилину мовчання» з метою вшанування українців, загиблих на ім’я своєї держави.       Педагогом-організатором Шабельник О.О. було організовано перегляд документальних фільмів : «Зима, що нас змінила» , «Революція Гідності» для учнів 5 – 11 класів.

15:59 25.11.2022

Тиждень безпеки дорожнього руху

   Протягом тижня з 14 по 20 листопада 2022 року в школі були проведені заходи присвячені «Тижню безпеки дорожнього руху».  Класоводи (1 – 4 кл.) та класні керівники (5 – 11 кл) провели Єдиний національний онлайн урок „Безпечна дорога додому”. Класні керівники 5 – 11 класів провели онлайн виховні години та години спілкування «Безпека на дорозі залежить від кожного», де також обговорили про правила поведінки в темну пору, що в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе –  мати на зовнішньому одязі світловідбиваючі елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.  Педагог-організатор Шабельник О.О. організувала для учнів 1 – 11 класів онлайн перегляд відеороликів «Безпека пішоходів – у руках самих пішоходів». Також проведена рольова гра « Я на вулиці. Я у транспорті» (1 клас, класний керівник  Жижка С.Ю.);  Вікторина «Більше правил знаємо – лихо оминаємо» (2 клас, класний керівник  Роман Д.П.);  Онлайн-урок обережності «Вулиця не місце для гри» (3 клас, класний керівник Бабанська Н.Є.); Вікторина «До Країни дорожніх знаків» (4 клас, класний керівник Кононенко Н.М.);

14:54 25.11.2022

День толерантності

    16 листопада Міжнародний день толерантності.  Толерантність - це повага, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження і способів прояву людської індивідуальності. Це день був впроваджений ЮНЕСКО в 1995році.

22:27 16.11.2022

День української мови

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Свято започатковане у 1997 році указом президента на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

11:12 11.11.2022

Святкування 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди

    До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди» в школі проведено ряд заходів з 31.10.22 по 04.11.22. Класні керівники 1  - 11 класів провели онлайн - години спілкування присвячені творчій та культурно-громадській діяльності Григорія Сковороди. Класний керівник 8 класу Федорова Л.І. підготувала та провела онляйн-літературну композицію "Григорій Сковорода як символ мудрості української землі". Учні 7 класу переглянули відеоролика "Обличчя української історії. Григорій Сковорода". Вчитель української мови та літератури Матюшко О.О. разом з учнями 10 класу написали есе "Стежками Г.Сковороди" та створили презентації "Неспійманий світом". Учні 11 класу з вчителем історії Лукаш Л.Л. обговорили презентації "Правила життя Григорія Сковороди" та переглянули анімації " Як  Сковорода з матриці вийшов".

10:51 11.11.2022

Благодійна ярмарка

   До дня Захисника та Захисниць України в нашій школі були заплановані різноманітні заходи. У зв'язку з посиленням обстрілів було прийняте рішення змінити час проведення благодійного ярмарку. 21 жовтня в Водянобалківському сільському будинку культури учнів та вчителів Водянобалківської ЗОШ І-ІІІст. гостинно прийняла директор Григоренко З.М. На захід були запрошені також жителі села. Вчитель історії Лукаш Л.Л. розповіла всім присутнім про походження свята, про те, що найкращі доньки та сини України захищають зараз на фронті цілісність та незалежність нашої держави, вшанували померлих односельчан та всіх загиблих воїнів хвилиною мовчання.  Учні намалювали листівки-подяки та читали вірші для наших захисників. Діти  з класними керівниками долучилися до благодійної ярмарки для збору коштів для ЗСУ та приготували різноманітні солодощі. Було зібрано 5800 грн та передано волонтеру Ніні Моргуновій для придбання необхідного нашим захисникам. Дякуємо класним керівникам, та тим учням і батькам, які взяли участь у заході. Наближаємо ПЕРЕМОГУ разом.

09:07 24.10.2022

Мій рідний край - моя маленька Батьківщина

     Протягом 21 - 23 вересня для учнів школи був проведений фото-квест та виховні онлайн години "Мій рідний край - моя маленька Батьківщина" з метою виховання в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, до своєї землі, бережливе ставлення до природи, розуміння причетності до історії нашого народу.

18:15 27.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень