A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Водянобалківська загальноосвітня школа І-ІII ступенів Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

Новини

Дата: від до Скинути

Герої не вмирають.

     Ця страшна війна забирає найкращих, найдостойніших синів та дочок нашої землі, які, несумніваючись ні миті стали на захист незалежності та цілісності України.

07:37 01.06.2023

«Одягни вишиванку, Україно моя!»

    День вишиванки – особливе свято для кожного українця, започатковане ще в 2006 році. Одягнена 18 травня вишиванка – символ незламності українського духу, заява на весь світ про те українці – вільний народ. Ця подія покликана зберегти  українські традиції, передати їх наступному поколінню.  Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.    18 травня у школі  відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.В акції взяли участь не лише учнів, а й усі вчителі та персонал школи.       Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Для учнів 1 – 4 класів проведені он-лайн виховні години «Одягни вишиванку, Україно моя!» Ніна Бабанська та сільський бібліотекар Світлана Шило провели для учнів 3 класу літературний урок «Вишиванки − свято української душі». Діти познайомилися з історією свята, традиційними орнаментами для кожного регіону України, створили власну вишиванку, що нам дарує природа. Для учнів 5 – 11 класів проведений флешмоб «Вишиваночка моя», фотоквест «Найкраще фото у вишиванці». Класні керівники 5 – 11 класів провели виховні години та години народознавства: «У рідному краї цвітуть вишиванки», «Вишиванка – національна святиня», де діти познайомилися з історією української вишиванки, традиціями та походженням орнаментів.

13:35 18.05.2023

Екологічна освіта

       12 травня відбувся день Екологічної освіти. Для того щоб краще перевірити засвоєні раніше знання та дізнатись щось новеньке було вирішено організувати екскурсію на еко стежку " Заповідна Диканщина". Під час екскурсії учні 5-9 класів дізналися історію сім'ї Кочубеїв, відвідали стародавні дуби яким більше 700 років. Учні разом з екскурсоводом Мариною Криворучко дослідили основні види рослин лісу.

14:10 16.05.2023

День пам'яті та примирення

   8-9 травня 2023 року у 1 – 11 класах класні керівники та класоводи організували та провели тематичні уроки Пам’яті, виховні години, уроки мужності, інформаційні години, лекції, бесіди. Учні 1 – 4 класів поклали квіти до пам’ятника та вшанували загиблих хвилиною мовчання. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. Пам’ятаємо,  що  агресора  зупинили  спільними  зусиллями  Об’єднані Нації. День пам’яті та примирення (8 травня) не тільки нагадування про страшну катастрофу, а і застереження, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Пам’ятаємо, що Друга світова війна  була страшним лихом для українців. Засвоюємо історичні уроки про те, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію  та  європейські  цінності.  Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну у роки Другої світової війни! Шануємо тих, хто воює за неї сьогодні!

13:20 16.05.2023

Дзвони Чорнобиля

    Чорнобиль…Минув 37 рік. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

12:43 02.05.2023

Книга - наш друг!!!

   Книга – це джерело знань та досвіду. Лише за допомогою книги ми можемо відкрити для себе нові світи, поринути у світ пригод і знайти відповіді на багато питань.

17:14 17.04.2023

Відзначення 209-річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка

   Традиційно на початку березня у Водянобалківській ЗОШ І-ІІІ ст. проходить тиждень української мови та літератури. Центральне місце в низці заходів цьогоріч займав образ Тараса Шевченка, адже його слова «Борітеся – поборите! Вам Бог помагає!» стали актуальними, як ніколи.     Підготовка до тематичного тижня почалася задовго до річниці Великого Кобзаря, школярі і молодших, і старших класів отримали завдання вивчити улюблений вірш поета та підготуватися до конкурсу читців. Переможці конкурсу «Тарасовими шляхами» Шило Дарія, Рибальченко Анастасія та Дадикіна Яна взяли участь в районному етапі, де представили наш навчальний заклад на достойному рівні. Разом з учителем інформатики Шабельник Оксаною діти записали відеодекламацію та створили ролик, присвячений пам’яті Т.Г.Шевченка.     Учителі української мови та літератури Федорова Людмила та Матюшко Оксана провели для учнів вікторину «Що ви знаєте про Шевченка», і хоча захід був перерваний повітряною тривогою, діти з цікавістю згадували цікаві факти з життя письменника, перебуваючи в укритті.     9 березня для всіх учнів школи були проведені тематичні онлайн бесіди про життя Кобзаря, для старшокласників – онлайн-екскурсія визначними для поета місцями.    Учні молодших класів разом з класоводами традиційно підготували малюнки, присвячені творам Т.Г.Шевченка «Шевченкові твори сяють, мов зорі», а також відвідали сільську бібліотеку, де Шило Світлана провела цікаву та пізнавальну екскурсію «Тарасова доля – то правда жива». Діти мали змогу ознайомитися з новими виданнями творів письменника, взяти участь у вікторині та виготовити з паперу «вуса Тараса». 

20:37 12.03.2023

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

   У рамках вшанування вічної світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні, патріотичного виховання молоді, глибокого усвідомлення причин та наслідків трагічних сторінок історії у школі проведені тематичні онлайн заходи. У знак скорботи хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.    Проведення таких заходів дає змогу кожному підлітку усвідомити на скільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про ті буремні дні, про Євромайдан та його причини, про Героїв Небесної Сотні.    У 1-4 класах пройшли інформаційні експрес-хвилинки “Герої нашого часу”, на яких маленькі учні проспівали Гімн Україні та малювали долоньки щастя з побажаннями миру та добра. Переглянули  мультфільм «Молитва за Україну». У 5-7 класах класні керівники Крат Є.С та Кононенко С.М. провели онлайн-уроки пам’яті «Ви першими стали за гідність, за волю».    Класні керівники Лукаш Л.Л., Матюшко О.О., Шило О.І, Федорова Л.І. 8 – 11 класів провели онлайн-години спілкування та уроки патріотичного виховання « За що ми заплатили кров’ю», «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «Небесна сотня у наших серцях». А також переглянули документальні фільмів, присвячені подвигу Героїв Небесної Сотні.     У сільській бібліотеці оформлена книжкова виставка «Героям Небесної Сотні присвячується…»  яку відвідують учні школи.     Інформація про проведену роботу висвітлена на шкільному сайті.

19:13 26.02.2023

Пізнавальна зустріч

    30 січня до нашої школи завітала мобільна команда Диканської ТГ відокремленого підрозділу міжнародної гуманітарної некомерційної організації ІNTERSOS Рокотянська І.О., Бондар Н.О. і Регіональний ландшафтний парк «Диканський» Криворучко М.О. Діти познайомилися з представниками зимової орнітофауни, повторили особливості будови класу Птахи. Також учні працювали творчо: виготовляли годівнички для зимуючих птахів. Дітям дуже сподобалася зустріч, вони з нетерпінням чекають наступної.

19:24 31.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень