A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Водянобалківська загальноосвітня школа І-ІII ступенів Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

Новини

Дата: від до Скинути

Наша єдність - наша зброя!

   День Соборності має неабияке значення для нашої держави: проголосивши об’єднання українських земель понад століття тому, українці й сьогодні продовжують боротьбу за свою незалежність, ідентичність та цілісність. Метою сьогоднішньої боротьби є перемога соборної України – і досягнути її можливо лише в єдності всього українського суспільства.    З нагоди Дня Соборності України та виховання у  школярів почуття патріотизму і гордості за свою державу, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання в молодого покоління почуття національної гідності, у зв’язку з відзначенням 22 січня Дня Соборності та Свободи України й 29 січня – вшанування пам’яті українських юнаків, які полягли в бою під Крутами в січні 1918 року.

12:29 27.01.2024

Пліч-о-пліч

   Протягом грудня було проведено турнір по шашках серед учнів 5 - 6 класи та шахмати серед учнів 8 - 11 класів. Були визначені переможці серед хлопців та дівчат окремо. Діти проявили активну участь та показали добрі результати.

14:40 20.12.2023

Акція "16 днів проти насильства!" 2023

    З метою виховання в учнів доброзичливості, формування нетерпимого ставлення до насильства, привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини в школі проведено ряд заходів. У початкових класах було проведено: виховні години присвячені даній темі, бесіда на тему «Права та обов’язки дітей», усний журнал «Конвенція ООН про права дитини», арт-терапевтичні вправи «Наші долоньки не для биття» та «Усі ми різні, але рівні». Для учнів 5 – 10 класів педагог-організатор Шабельник О.О. провела тренінг «Гендерна рівність», на якому діти обговорили права жінок та чоловіків, стереотипи, які існують і до сьогодні, переглянули відповідні відеоролики та брали активну участь у вправах та іграх. Для учнів 5-8 класів проведені інформаційні години за темами: «Українська жінка – берегиня роду», «Ні! – всім формам насильства щодо жінок та дівчат». До учнів 8 – 11 класів завітав представник Ювінальної поліції та розповів про форми насильства та способи їх виявлення. У середніх класах було проведено: перегляд відеоролику «Розкажи дорослому, якому довіряєш», виготовили малюнки «Скажемо СНіДу – Ні!», анкетування з метою діагностики обізнаності учнів про насильство. Педагог-організатор провела квест «Мобільна варта» для учнів 8 – 10 класів. Учні разом з класними керівниками переглянули і обговорили відеофільм «Станція призначення – життя», відеоролики Мінсоцполітики із протидії дитячому жебракуванню «Зупинимо дитяче жебракування разом!», «Зупинимо торгівлю людьми разом!» приурочені  Міжнародному дню боротьби з рабством. Години спілкування «Ріка добра з джерельця милосердя», «Можливості – обмежені, таланти – безмежні» (8-9 класи Кл. керівники Кононенко С.М., Федорова Л.І.). Переглянули та обговорили соціальні відеоролики та мультфільми:«Скарлет», «Соловейко з одним крилом», «Мотузки», «Вальсовий дует» (1-11 класи), а також фільм Тофіка Шахвердиєва “Про любов”.

21:58 07.12.2023

День Хустки

   7 грудня – Всесвітній день української хустки, яка є невід’ємною частиною української культурної спадщини, яке відзначається з метою збереження українських традицій. Хустка для українок – це не просто головний убір, це річ символічна, знакова, і є нашою культурною спадщиною.

21:54 07.12.2023

День Збройних сил України

   День Збройних сил України відзначають 6 грудня. Саме вони стоять на передовій нашого світлого майбутнього без війни та країни-агресора. Захисникам і Захисницям зараз особливо складно, тому ми не повинні забувати дякувати їм щодня. До свята 6 грудня учні Водянобалківської ЗОШ І - ІІІ ступенів записали зворушливе звернення до мужніх захисників та захисниць, а також передали воїнам малюнки та обереги Миколайчики з найтеплішими побажаннями.

15:03 06.12.2023

День Святого Миколая

   День святого Миколая відзначають 6 грудня за григоріанським календарем, на який Україна перейшла у 2023 році, і 19 грудня за юліанським. Святий Миколай у сучасній культурі став святковим персонажем, добрим чарівником, якого ототожнюють з образом християнського святого Миколая Чудотворця.

13:55 06.12.2023

Бути своїми: Національний тиждень читання 2023

   В Україні стартував третій за рахунком Національний тиждень читання. Він об'єднує між собою читачів, видавців, письменників, книгарів зі всієї країни та покликаний розвивати культуру читання серед українців.

13:40 06.12.2023

Вшанування пам'яті жертв Голодомору

    З 22.11.23 по 25.11.23 року в школі проведено уроки  - памяті: «Голод 1932 – 1933 років – біль серця всієї України», «Вогонь скорботи навіки», «Жнива скорботи» для учнів 5 – 11 класів. Класоводи 1 – 4 класів організували та провели виховні години: «Без війни, без вини… Голодомор», «Українська ніч 1933 р.», «Україна пам’ятає». Особливу увагу приділено поширенню знань про трагічні сторінки історії нашого краю. Щороку в четверту суботу листопада учні нашої школи беруть участь в щорічній загальнонаціональній акції «Засвіти свічку!». В сільській бібліотеці протягом тижня діти відвідували виставку періодичної, інформаційно – довідкової літератури, які висвітлюють трагічні сторінки Голодомору 1932 – 1933 рр.     Напередодні пам’ятної дати відбулась загальношкільна лінійка-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 «Вічна пам'ять замореним голодом». Звертаючись до учнів школи вчитель історії Лукаш Л.Л.  закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті. Завершився захід хвилиною мовчання.

12:37 28.11.2023

День Гідності та Свободи

   Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

15:34 24.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень