A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Водянобалківська загальноосвітня школа І-ІII ступенів Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

День Гідності та Свободи

Дата: 24.11.2023 15:34
Кількість переглядів: 26

   Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

   Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного  та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.  3 метою утвердження ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності українців, які стали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Українського народу, в нашій школі були проведені тематичні заходи. 

   Протягом тижня в школі були організовані заходи присвячені до Дня Гідності та Свободи. Класоводи (Кононенко Н.М., Жижка С.Ю., Роман Д.П., Бабанська Н.Є.) 1 – 4 класів провели виховні години: «21 листопада – День Гідності та Свободи», «Ми – діти вільної країни», а також гру – подорож «Крокуємо вільною державою». Для учнів 5 – 11 класів класні керівники провели години спілкування: «Україна вільна, демократична держава», «Герої завжди поміж нас», «Небесна Сотня: герої не вмирають», «Україна гідна свободи», де учні 9-х класів змогли висловити свої думки щодо подій Євромайдану. Учні 8 – 11 класів переглянули та обговорили відеофільм «Небесна Сотня – Герої не вмирають».  Відбулась виставка малюнків «Моя Україна – велика держава». В сільській бібліотеці організовано виставку інформаційно – просвітницької літератури «Пам’ятаємо подвиг героїв Небесної Сотні», де учні активно долучилися до обговорення подій Революції Гідності, подискутували та висловили свої позиції.

   Було проведено загальношкільну лінійку «Скажи своє слово про Україну» присвячену історичним подіям в Україні під час Революції Гідності, мета якої-вшанувати патріотизм і мужність  громадян країни, прищепити любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Також традиційно в школі щороку проходить Свято патріотичної пісні, до якого діти готуються з нетерпінням та приймають активну участь.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень