A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Водянобалківська загальноосвітня школа І-ІII ступенів Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

День Соборності України

Дата: 25.01.2023 09:46
Кількість переглядів: 69

   22 січня, ми відзначаємо День Української Державності, Української Соборності, вшановуємо дві визначні події в нашій історії – це проголошення Четвертим Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки незалежною, вільною, самостійною  державою (22 січня 1918 р.)  та 95 – річчя  проголошення Акту Злуки Західноукраїнської Народної  Республіки і Української  Народної  Республіки. В Актi злуки проголошувалося: «Однинi воєдино вливаються століттями відiрванi одна від одної частини Єдиної України, Захiдноукраїнська Народна Республiка (Галичина, Буковина Угорська Русь) i Надднiпрянська Велика Україна. Здiйснилися вiковiчнi мрiї, якими жили, i за якi вмирали кращi сини України. Однинi є єдина, незалежна Українська Республіка».

   Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України, і відзначають його з 1999 року. 

   Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. 
Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Учні нашої школи долучилися до святкування Дня Соборності України ,бо люблять Україну кожного дня, кожної хвилини та сповнені надії   на перемогу України .
   З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у нашій школі організовано та проведено ряд заходів: урок державності «Шлях до незалежності»для учнів 9 - 11 класів, тематичні виховні години для учнів 5 - 8 класів «Велика злука – великі сподівання». У сільській бібліотеці пройшли тематичні книжкові виставки історичної та художньої літератури «Любити Батьківщину – знати її історію». Проведено виховний захід для учнів 1 – 4 класів до Дня соборності України ,”Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна”, де діти на паперових сердечках синього та жовтого кольорів писали побажання для України та кріпили на карту України,  відповідали на питання вікторини на знання символів України, називали області, співали пісні про нашу Батьківщину, розповідали вірші та педагог-організатор розповіла історичну довідку про День Соборності Україні.   

 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень